Gå tillbaka till bloggarkivet

Alumni Portrait: Simon Egersand

We Know IT har snart funnits i 10 år, och många studenter har varit med och drivit företaget framåt under åren. Våra alumner jobbar idag på företag som Google, Netlight, HiQ, King och Spotify. Hör Simon Egersands egna ord om vad han tog med sig från sin tid på We Know IT.
”Under min studietid hittade jag en jobbansökan för en webbutvecklare. Jag hade sysslat en del med just det på min fritid och även tagit en del kurser där vi fick skriva kod för webben, så jag ansökte och fick jobbet som IT-konsult på We Know IT. Det jag förväntade mig var att jag skulle jobba isolerat på ett tilldelat projekt, men där hade jag fel. Vid flera tillfällen delade jag uppdrag med en eller flera andra konsulter vilket gjorde hela upplevelsen mycket roligare. Jag lärde känna nya smarta människor som jag dessutom fick chansen att jobba med och lära mig av – det var en väldigt lärorik period
Mitt favoritprojekt var företagets dåvarande största hittills. En kund behövde ett system för att hantera byggvaruprodukter, och WKIT fick jobbet. Teamet bestod av fyra personer varav alla befann sig i olika delar av Sverige. Vi kommunicerade via Skype och e-mail. Det var ett tufft projekt men otroligt lärorikt. Jag har nog aldrig lärt mig lika mycket på sådan kort tid, det var häftigt och jag är tacksam över att jag fick chansen att göra det.
 
Efter universitetet och WKIT började jag arbeta på ARRIS, ett amerikanskt företag som bland annat sysslar med Video On Demand (VOD). Kurserna jag hade läst på universitetet var för det mesta bra, men det blev tydligt när jag började arbeta ”på riktigt” att saker och ting inte alltid är som det står i böckerna. Det är svårt att lära ut och ta till sig hur det är att arbeta som programmerare, man kan läsa hur mycket som helst men det är inte förens du faktiskt utövar det som du lär dig.
 
Ett år senare fick jag möjligheten att flytta till Stockholm och börja arbeta på Spotify. Idag arbetar jag i ett team med människor från flera kontinenter där vi äger och utvecklar interna verktyg som till mestadels används för hantering och övervakning av metadata. Vi är 50/50 kvinnor och män i teamet vilket skapar en dynamik som jag trivs bra i. Det är avancerade system vi jobbar med som måste ligga online hela tiden, annars riskerar företaget juridiska problem. ”Work hard, play hard” är mentaliteten och jag älskar det. Jag har ännu inte haft sönder någonting alldeles för kritiskt, men den dagen kommer väl ?
 
Jag skulle rekommendera WKIT för alla som känner att de har tid och lust att utveckla sina kunskaper lite extra under studietiden, dryga ut CSN samt få en schysst merit på CV:t.”

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera