Gå tillbaka till bloggarkivet

Konsultintervju!

Rekryteringen för kommande hösttermin närmar sig med stormsteg. Låt oss smygstarta den med en intressant konsultintervju, där ni bland annat kan läsa om hur det är att vara en konsult hos oss på We Know IT!

Presentera dig!

Jag heter Axel Pettersson och har jobbat på We Know IT sedan hösten 2018. Jag pluggar för tillfället mitt tredje år på Informationstekniks-programmet på KTH. Utveckling och datorteknik är några av mina största hobbies och har hållit på med det sedan tidig tonår, allt ifrån processor-design till hemsidedesign. Andra stora intressen jag har är serier/filmer och serietidningar.

Hur hamnade du på We Know IT?

Efter att ha sett reklam från We Know IT som fanns uppsatt på KTH blev jag genast intresserad av företaget då jag just då letade efter ett givande programmeringsjobb som passade bra vid sidan av studierna.

Vad gör man som konsult på We Know IT?

Som konsult på We Know IT får man ta del av hela processen av att fullborda utvecklingsprojekt. Såklart så involverar det själva utvecklingen av produkten/tjänsten men man får även ta del av projektplanering, framtagning av tidsestimeringen samt ett flertal kundmöten. Detta bidrar till en väldigt bra insikt hur det är att jobba som konsult i helhet.

Varför ska man arbeta deltid som studentkonsult?

Som student så finns det många fördelar av att vara studentkonsult, det första är såklart att det är ett perfekt jobb för den personen som vill jobba utanför sina studier. Men det som jag personligen verkligen har fått nytta av är erfarenheterna, kontakter och ett försprång in i IT-branschen.

Vad gör du för projekt just nu?

Just nu jobbar jag på en iOS/Android app till en förening som samlar allt som pågår inom föreningen.

Vilka kvalitéer eller kompetenser gör en till bra IT-konsult hos We Know IT?

Nyfikenhet och viljan att lära sig nya saker är nyckeln, detta gäller för folk som både har lite eller mycket erfarenhet inom programmering sen innan.

Bästa matlådetipset?

Löfbergs Caffeine Water™, väldigt bra till tråkiga föreläsningar och långa tentor.

Om du vore en filmkaraktär, vem hade du varit?

Hermione från Harry Potter.

Bästa respektive sämsta språket att programmera i, enligt dig?

JavaScript är ett väldigt bra språk att kunna i dagsläget. Det är ett väldigt lätt språk att sätta sig in i och det finns nästan inga begränsningar på vad man kan utveckla. Idag kan man bygga hemsidor, appar, servrar, spel, m.m. med hjälp av detta språk.

Det sämsta programmeringsspråket att programmera i är enligt mig Objective C.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera