Gå tillbaka till bloggarkivet

Konsultintervju: Ruben Lindström

Ruben Lindström

 

 

Vi hoppas att ni är välbehållna i dessa omtumlande tider. Låt oss bjuda på lite lättare läsning med en intervju med en av våra vassa Stockholms-konsulter: Ruben Lindström! 

 

Vem är du? Vad studerar du?
Jag heter Ruben Lindström, studerar fjärde året industriell ekonomi på KTH, och gör nu min master inom programutvecklingsteknik!

 


Vad arbetar du på för projekt just nu?
Främst så gör jag en React app + en Node / Firebase Cloud Functions backend, som integreras med ett headless CMS. Riktigt kul! 😄 Utöver det så är det just nu lite småfix med iOS-versionen av en React Native app, så får damma av min gamla XCode-expertis 😎. Sitter även och knappar på ett WordPress-projekt!

 


Nya verktyg/ramverk att hålla ett öga på?
React hooks är nu över 1 år gammalt, så kanske inte helt nytt, men för mig så gör det React mycket roligare att skriva! Ser fram emot Suspense och Concurrent Mode!

 


Social-distancing tips för att inte få cabin-fever?
Ska vara helt ärlig och säga att för mig som programmerare så är detta min naturliga miljö. Alla möten ställs in, och jag får sitta hemma framför tangentbordet med en kaffekopp vid min sida… Blir inte mycket bättre än så! Så tips är väl att börja programmera, du kommer inte ångra det!

 


Varför We Know IT?
Skulle kunna prata om detta hur länge som helst, men ska hålla mig kort genom att punkta upp det.

 

  1. Community
    På We Know IT så är jag ett slack-meddelande ifrån en drös duktiga utvecklare och vår ledningsgrupp som alla är glada att svara på frågor, bolla nya tekniker, snacka om livet och hjälpa varandra att utvecklas och ha kul!
  2. Lärande
    Det är grymt lärorikt att skriva saker som ska användas på riktigt. Det snabbar upp ens utveckling, man får skapa verkligt värde för verkliga kunder, och man får dessutom betalt! Bättre kan det inte bli!
  3. Perfekt vid sidan av studier
    Som många studenter så har jag ett väldigt sporadiskt schema, ibland är jag i skolan hela dagen, ibland inte alls på en vecka. Flexibiliteten i att kunna jobba var och när som helst är ovärderlig för mig.

 


Bästa IDE:n och programmeringsspråk?

IDE: VS Code för att den är snygg och smidig, och har en stor community bakom sig som skapar grymma plugins! Var ett stort fan av sublime innan, men har aldrig övervägt att gå tillbaka.

Språk: JavaScript! Försöker att inte vara så beroende av språk, tycker mest att det är problemlösningen som är kul, men det är verkligen en fröjd att skriva JavaScript! Så mycket syntaktiskt socker som gör livet roligare, älskar att skriva arrow functions och är väldigt taggad på optional chaining operator!

{ …💖 }

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera