Gå tillbaka till bloggarkivet

Konsultintervju – Jesper Hedlund

Nyfiken på att veta mer om våra konsulter och hur det är att jobba på WKIT? Här har vi en intervju med vår konsult Jesper som till vardags också studerar Industriell ekonomi, inriktning data på LiTH.

Hur hamnade du på We Know IT?
Som kandidatarbete gjorde jag tillsammans med en grupp en webshop. Genom detta så fick jag upp ögonen för webbprogrammering och sen hade jag en kompis som jobbade här på WKIT som tipsade mig att söka, och på den vägen är det.

Vad gör man som konsult på WKIT?
Det är mycket programmering, både webb och mobil-applikation för min del, men även en del kundkontakt. Man får chansen att tillsammans med kunden göra produkten så bra som möjligt vilket jag tycker är väldigt roligt och kreativt.

Hur många timmar lägger du ner på jobbet och hur funkar det att kombinera med skolan?
Det är lite olika beroende på vilket projekt man är på osv. Det kan bli mer nära deadline på projekt och sen kanske ingenting under tenta-p. Men i snitt 5–10 timmar i veckan. I och med att jag får planera själv när jag ska lägga min tid så fungerar det bra. Man får ju också sätta deadline för projekt tillsammans med kund så man kan välja själv vilken nivå man vill ligga på.

Vad gör du för projekt just nu?
Jag gör en progressiv web-applikation för mobila enheter till en kund.

Sist men inte minst, vilka kvalitéer eller kompetenser gör en bra IT-konsult hos WKIT?
Att man är villig att lära sig nya saker och ta åt sig ny kunskap.

 

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera