Gå tillbaka till bloggarkivet

Jobba i ett utvecklingsprojekt

Hej!

Mitt namn är Albin Bååw och jag jobbar som utvecklingskonsult på We Know IT. Denna veckan gästar jag den här nystartade bloggen. I detta inlägget tänkte jag ge er en bättre inblick i vad jag i rollen som utvecklingskonsult gör om dagarna

Projekt på We Know IT kommer i alla former och storlekar, det kan vara allting från att göra en enklare wordpress-hemsida till en avancerad app. De flesta projekt börjar på ungefär samma sätt, att vi blir kontaktade av en potentiell kund. Tillsammans diskuterar vi projektet så att vi har en gemensam bild av vad som ska utvecklas, och hur lång tid det det skulle ta. Om både kunden och konsulten är nöjda med tidsuppskattningen, startas projektet igång, annars går vi tillbaka till ritbordet och försöker hitta en lösning som fungerar för båda parter. I början av varje projekt har vi ett uppstartsmöte, med våra konsulter och kunder utspridda över hela landet är det inte alltid lätt att träffas i verkligheten. Som tur är lever vi i den digitala tidsåldern och på We Know IT träffas vi ofta över telefon eller videochatt, som har blivit en naturlig del i livet som konsult.

När ett projekt väl är i gång börjar själva utvecklingsarbetet. Det är många som tror att utvecklingsarbetet bara handlar om programmering, i verkligheten innebär det så mycket mer. Det innebär att ständigt stöta på nya problem, stora som små, som behöver lösas i nära kommunikation med kunden. Det kan handla om allting från hur en del av appen ska fungera, till hur datan skall bli behandlad för att fungera med mjukvaran. Det innebär även att designa appen och vägleda kunden i olika frågor till stor del relaterade till produktutveckling. Som utvecklare agerar jag därför till viss del både projektledare, produktutvecklare och programmerare, jag känner därför att jag har utvecklats i arbetet och fått erfarenheter inom fler ämnen än bara programmering. Variationen i uppgifter gör även att arbetet blir roligare och mer spännande.

We Know IT söker alltid efter nya medarbetare, och om ni tycker att det låter som att mitt arbete är roligt, uppmanar jag er starkt att söka uppdraget som konsult redan idag!
Bästa hälsningar
Albin

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera