Gå tillbaka till bloggarkivet

Extrajobba hos We Know IT under studietiden

Mitt namn är Albin Bååw och jag jobbar som utvecklingskonsult på We Know IT. Denna veckan gästar jag den här nystartade bloggen. Jag tänkte dela med mig av hur det är att jobba för We Know IT och förklara varför jag valde att söka mig hit, helt enkelt för att ge er en bättre inblick i vad en utvecklingskonsult som jag gör om dagarna.  

Extrajobb, IT, Data, Chalmers, KTH, LiTH, LTH

Sedan två år tillbaka pluggar jag informationsteknik vid Chalmers, vilket översatt till vanlig svenska innebär att jag lär mig att bygga mjukvara till bl.a. appar och hemsidor. När jag ser tillbaka kan jag tycka att det är självklart att jag skulle hamna där jag är idag. Som tioåring berättade jag inför hela klassen att när jag blir stor, skall jag jobba inom IT [det här utan att veta vad IT faktiskt var], och som 11-åring skrev min första hemsida i HTML. Utbildningen jag läser nu på Chalmers har ett stort fokus vid problemlösning och lärande genom projektarbete. Det jag har lärt mig i min utbildning får jag nu användning för hos We Know IT. Här jobbar jag nära kunder, andra konsulter och regionsansvariga för att utveckla appar, som i mångt och mycket handlar om problemlösning. Men jag valde att söka mig till We Know IT för att också lära mig det man inte lär sig i min utbildning, framför allt för att få arbetslivserfarenhet och lösa verklighetsförankrade problem. 

På We Know IT har jag rollen som utvecklingskonsult. Som utvecklingskonsult sitter du i ett eller flera projekt där du utvecklar hemsidor, appar, eller annan mjukvara mot kund. Personligen har jag valt att inrikta mig mot att bygga iOS-applikationer. Jag valde just den inriktningen på grund av mitt stora intresse för plattformen, ett intresse som jag har ägnat mig åt i sex år och som jag nu kan få användning av för att bygga häftiga appar som ger mervärde för kunder.

I nästa inlägg kommer jag berätta närmare hur det är att jobba i ett utvecklingsprojekt hos We Know IT: Missa inte det!

Vi hörs
Albin

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera