Gå tillbaka till bloggarkivet

Alumni intervju!

– Presentera dig själv, vem är du och vad gör du idag?

Jag heter Mikael och jobbar som IT-konsult på Netlight.

Just nu sitter jag som frontend-utvecklare hos en av våra kunder där jag och mitt team bygger webb-applikationer som används av den inloggade användaren på vår hemsida (tänkt profil- samt kontohantering), samt lite funktionalitet runtomkring (registrering, köpflöden osv). Vid sidan av jobbet engagerar jag mig i Stockholms meetup-scen och driver med en kollega ett lokalt javascript-meetup.

Jag tog examen från Chalmers i juni 2018, där jag pluggade till civilingenjör inom IT, med inriktning interaktionsdesign på mastern, vilket gjorde att jag fick en bra bredd och god kompetensbas både inom programmering och användarvänlighet och UX.

 

– Varför sökte du We Know IT?

Jag sökte till We Know IT när jag pluggade då jag ville engagera mig vid sidan av mina studier inom ett område jag verkligen brann för, men jag såg det även som en god merit för framtiden. Jag lockades av rollen som konsult då jag var sugen på att testa lite olika typer av uppdrag och få en bred kompetensbas. Under mina två år hos We Know IT arbetade jag första året som konsult inom mobilutveckling och under andra året som RD för Göteborgsregionen.

 

– Nu i efterhand, vad fick du ut av din tid i We Know IT?

Som konsult hos We Know IT fick jag tidigt lära mig att styra ett utvecklingsprojekt från start till slut, vilket fick mig att växa snabbt i min roll som utvecklare. Jag fick lära mig att kompromissa och hitta “good enough” i lösningar där projektet hade tight deadline och budget. I många fall där kunden enbart specificerade en kravställning med funktionella krav krävde även uppdragen att man axlade rollen som UX-designer och tog mer ansvar över slutanvändarens upplevelse, vilket jag tyckte jag superkul. I min roll som RD hos We Know IT fick jag smaka på hur det var att leda projekt mot kund och byggde således upp en kunskapsbas kring kundbemötande, expectation management, tidshantering samt prioritering. Jag fick lära mig att hantera många olika typer av människor och var även drivande i rekryteringsprocessen för nya konsulter i Göteborgsregionen.

 

– Bästa lärdomen från din tid i We Know IT?

Såhär i efterhand är det antagligen inte de specifika arbetetsuppgifterna som gav mig mest under min tid hos We Know IT, utan allt där runtomkring, så som det egna ansvaret som de olika rollerna fordrade, sättet jag lärde mig att arbeta med olika typer av människor och hur jag hanterade förväntningar av olika stakeholders.

 

– Avslutningsvis, vill du dela med dig av några avslutande ord eller tips till alla studenter som läser det här?

Jag rekommenderar verkligen att engagera sig vid sidan av sina studier inom något man är sugen att testa på, om det så är utveckling, UX-design, projektledning eller vad det än kan vara. Att testa på det innan man är klar med studierna är ju ett jättebra sätt att kalibrera sina framtida mål och vet man inte vet vad man vill syssla med är det ju ett jättebra sätt att skaffa sig en bild av vad man gillar. Slutligen skulle jag även varmt rekommendera just rollen som konsult till de som gillar att syssla med lite allt möjligt och lockas att premissen att arbeta med olika typer av uppdrag.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera