Gå tillbaka till bloggarkivet

𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧!

Ett tämligen stort projekt som vi nyligen avslutat är åt Placeringsbanken.
 
Placeringsbanken är en hemsida vars syfte är att hjälpa både socialtjänsten och privata företag att finna nya samarbetsvägar. Deras mål är att förbättra situationen för utsatta barn i samhället. HVB- och familjehem registrerar sig så att kommuner kan se dessa. Efter att ett barn blivit placerat kan man sedan ge betyg och skriva recensioner för att underlätta arbetet för kommuner.
 
Vad vi skapat är en digital katalog över HVB-hem och familjehem som kommuner kan slå i snabbt och enkelt. Hemmen får också betyg, och kommuner kan lämna kommentarer till varandra. Allt för att hjälpa kommunerna att effektivisera letandet och för att se till att de som flyttar in får bästa möjliga hem.
 
Själva hemsidan då? Back-end är ett REST-api som är skapat i Django medan front-end är skriven i React. För er som inte har så stor koll på vad back-end respektive front-end är: Man kan säga att back-end är grundsystemet, ett inre system där servrar och databaser hanteras, och dessa är vanligtvis inte synliga för slutanvändarna, medan för front-­end så är det själva designen som skapas och det som slutanvändarna ser.
 
Detta har kunden, Yousef El-Hallah på Placeringsbanken att säga om oss efter avslutat projekt: “ We Know IT har jobbat lyhört till mina önskningar samt att de visat att inget åtagande är för stort. Även om jag har byggt en helautomatiserande komplex tjänst har endast min fantasi varit gränsen för vad We Know IT klarar att leverera.”

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera