Utvecklingsbloggen

Nytt samarbete!

Nu kan vi på We Know IT äntligen presentera vår första samarbetspartner: IT-konsultbolaget Netlight!

Efter ett flertal event tillsammans med Netlight var vi redo att utveckla samarbetet. Resultatet blev ett koncept som kallas Solution manager. Namnet kommer från Netlights seniora tekniska mentorer med samma namn. Det innebär att Netlight kommer att stötta våra konsulter i projekt i såväl tekniska som mjuka frågor. Samarbetet kommer att startas med kick-offer i alla våra fyra regioner (Stockholm, Linköping, Göteborg och Malmö/Lund) tillsammans med Netlight. Netlight kommer att stötta våra konsulter dels genom kontinuerlig kontakt och genom att delta i våra nyuppstartade Teknikmöten. Teknikmötena är ett forum där konsulterna får dela med sig av hur det går i deras projekt och hjälpa varandra för att projekten ska bli så bra som möjligt. Mötena hålls av vår CDO Jesper.

Under det senaste teknikmötet var Netlight med för första gången och presenterade vårt samarbete. Mötet blev mycket lyckat med diskussioner kring vad våra konsulter främst behöver hjälp med.

We Know IT är oerhört glada över samarbetet och ser fram emot en spännande och lärorik tid tillsammans med Netlight.

We Know IT välkomnar Daniel som ny Vice VD/CFO!

Vem är du?
Mitt namn är Daniel Keyvanpour och jag är en 21-åring som studerar tredje året på civilingenjörsprogrammet informationsteknologi vid LiTH.

Varför sökte du tjänsten som ekonomiansvarig/vice vd på WKIT?
Primärt för att det är en unik möjlighet att utvecklas, utmana mig själv och erhålla ovärderlig erfarenhet, erfarenhet som inte hittas i skolböckerna. Vidare ger denna tjänst mig en möjlighet att arbeta med intressen som ligger mig varmt om hjärtat, intressen så som teknik, management och framförallt ekonomi. En annan bidragande faktor är att jag som en del av ledningsgruppen har stora möjligheter att forma företaget för framtiden. Vetskapen om att en kan påverka företaget på det viset var väldigt lockande för mig.

Vad ser du mest fram emot i din roll?
Jag ser framförallt fram emot att utveckla mina ekonomiska färdigheter och få en bättre insyn hur ekonomin hanteras på ett företag. Sedan är jag också förväntansfull på att tillsammans med resten av ledningsgruppen arbeta med strategier för att utveckling WKIT som företag, det skall bli spännande. WKIT har stor tillväxtpotential, och att sitta i framsätet samt aktivt arbeta med att se till att WKIT verkligen expanderar till nya höjder är något som ger mig ett leende på läpparna.

Med det sagt skall det bli väldigt kul att få vara med att lära känna alla anställda och tillsammans leda en del av denna resa på We Know IT framåt!

We Know ITs foto.

Strategimöte

I lördags hade We Know ITs ledningsgruppen sitt halvårsvisa strategimöte där vi satte strategin för de kommande sex månaderna. Hela ledningsgruppen ser nu fram emot en fullspäckad och spännande höst! Fredrik (regionschef i Malmö/Lund) och Jesper (CDO) var med på mötet via hangouts då Fredrik befann sig i Milano.

We Know IT har även skapat ett instagramkonto! Där kommer ni att kunna följa oss och se hur det är jobba på wkit, både som IT-konsult och i ledningsgruppen. Så in och följ oss på @weknowitswe på instagram!

We Know ITs foto.

Från vänster: Karin (VD), Daniel (Vice VD), Jonas (RD Linköping), Felix (RD Göteborg), Hanif (RD Stockholm)

Via Hangouts: Jesper (CDO), Fredrik (RD Malmö/Lund)

We Know IT har anställt en CDO!

Vi på We Know IT har utökat vår ledningsgrupp! I januari anställde vi Jesper Persson som CDO. Jesper kommer att hjälpa oss att skapa bättre processer i projekt, stötta alla konsulter i projekt och även stötta ledningen i IT-relaterade frågor.

Varmt välkommen Jesper Persson! Vi ser fram emot att fortsätta utveckla We Know IT tillsammans med dig!

”Jag tycker att det ska bli otroligt roligt att få jobba som CDO för We Know IT. Jag är uppväxt i Helsingborg men flyttade till Linköping 2014 för att påbörja min utbildning i Informationsteknologi. Nu läser jag fjärde året med inriktning på AI och maskininlärning. Med min tekniska bakgrund och tidigare erfarenhet som konsult hos We Know IT kändes rollen som CDO väldigt passande för mig. Jag ser med stor glädje fram emot att tillsammans med ledningen och våra duktiga konsulter utveckla We Know IT till ett ännu bättre företag under 2018 och framåt”

Avslutat projekt med Albatross88

Under slutet av 2017 jobbade en del av We Know ITs team i Lund med en ny hemsida till egenföretagaren Jörn Holmgren och hans bolag Albatross88. Genom nära kontakt mellan kund, konsult och projektledare blev slutresultatet en modern och användarvänlig hemsida.

Jörn Holmgren själv säger så här om samarbetet:
”Det bästa med We Know IT är deras förmåga att förstå mina idéer och sedan förklara så att jag begriper, trots att jag inte alls är inne i IT-världen.”

Att skapa en ny hemsida behöver varken vara dyrt eller krångligt. Titta gärna in på Albatross88s sidan och tveka inte att kontakta oss om du behöver en ny hemsida eller en uppdatering av din befintliga!

www.albatross88.se

Ny Regional Director i Malmö/Lund!

We Know IT välkomnar Fredrik Risén som Regional Director i Malmö/Lund! Läs mer om vem Fredrik är och varför han sökte tjänsten som RD!

”Hej! Jag heter Fredrik Risén och känner mig otroligt stolt och glad över att vara We Know ITs nya RDför Malmö/Lund. Jag är född och uppvuxen i Uppsala men nu studerar jag systemvetenskap vid Lunds
Universitet. Systemvetenskap involverar allt från programmering till projektledning och
verksamhetsutveckling. Efter att ha studerat i ett och ett halvt år kände jag att jag ville sätta in mina
teoretiska kunskaper i verkligheten. När chansen dök upp här på We Know IT kände jag direkt att det
här var något jag måste prova. Genom mina kunskaper hoppas jag kunna komma med nya tankar och
idéer för att driva We Know IT framåt i utvecklingen samtidigt som jag själv hoppas bli många
erfarenheter rikare.”

Ny Regional Director för Stockholm

 

We Know IT välkomnar Hanif Quch Tape som ny Regional Director för Stockholm! Läs om vem Hanif är och vad han ser fram emot under sin tid på We Know IT!

”Det är med stor glädje jag ansluter till den talang och kompetens som finns i We Know IT. I min tjänst som regionschef för Stockholm kommer jag ha det stora privilegiet att leda kunniga konsulter och överträffa förväntningarna hos våra kunder. 24 år gammal studerar jag till min master i Industriell Produktion på KTH, varvat med studier i företagsekonomi på Stockholms Universitet och mitt jobb som fotbollstränare i AIK.

Jag ser med stor tillförsikt fram emot en utmanande tid på We Know IT och att tillsammans med våra konsulter leverera guldkantade tjänster och lösningar av högsta kvalitet.”

Ny RD för Göteborg!

We Know IT välkomna Louise Larsson som ny Regional Director för Göteborg! Hör Louise berätta om vem hon är och vad hon ser fram emot mest i rollen som Regional Director!
”Jag är väldigt glad att ta över rollen som RD i Göteborg för We Know IT. För ett och ett halvt år sedan flyttade jag från Linköping till Göteborg för att påbörja min utbildning i Industriell Ekonomi med inriktning mot IT och är nu inne på mitt andra år. IT är idag avgörande inom de flesta branscher och det är ett område som ständigt utvecklas – något som jag tycker är väldigt spännande. Som RD kommer jag få möjlighet att applicera många delar av min utbildning – såsom projektledning, rekrytering och kundkontakt – inom ett område som intresserar mig. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla regionen Göteborg tillsammans med mina kollegor och att både kunna bidra med mina erfarenheter och skaffa mig nya!”

Aleksandar Zezovskis resa från We Know IT till konsult på Netlight

Hej! Hoppas ni alla har haft en härlig julledighet och är lika taggade som oss på det nya året! Är du intresserad av att börja jobba på We Know IT? Inspireras då av Aleksandar Zezovskis resa från att jobba på We Know IT till hans nuvarande jobb som konsult på Netlight.

”Under de första åren av mina studier på LTH tänkte jag mycket på hur det skulle vara att komma ut i arbetslivet. Jag visste att min teoretiska kunskap var bra men inte hur väl och på vilket sätt jag skulle kunna använda den i praktiken.
När We Know IT hörde av sig och berättade vad desysslade med lät det som en perfekt matchning. Med flexibla arbetstimmar, spännande projekt och varierande arbetsuppgifter kände jag att det var helt rätt för mig. Som konsult på We Know IT tilläts jag ta mycket ansvar genom hela projektet, från kravställning till utförande och leverans. Den största insikten som jag tog med mig från min tid på We Know IT är hur viktigt det är med bra kundrelationer. Under ett av mina projekt arbetade jag med ett äldre par som ville ha en hemsida för en produkt de tagit fram. De var ovana i rollen som kravställare och tämligen oerfarna i branschen. Genom att kommunicera på ett sätt som de kände sig bekväma med, kunde jag bygga upp ett förtroende och få dem att känna sig trygga med mig. Detta resulterade i ett lyckat projekt och en nöjd kund.
Idag jobbar jag som konsult på företaget Netlight som jobbar med kunder inom många olika branscher runt om i Europa. Erfarenheten jag fick med mig från min tid på We Know IT har verkligen hjälpt mig och gett mig det självförtroende som krävs för att bli en bra konsult. Jag är tacksam och glad att jag tog chansen att jobba som konsult på We Know IT och tycker att fler studenter ska utmana sig själva och jobba under sin studietid.”

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera