Utvecklingsbloggen

We Know IT har anställt en CDO!

Vi på We Know IT har utökat vår ledningsgrupp! I januari anställde vi Jesper Persson som CDO. Jesper kommer att hjälpa oss att skapa bättre processer i projekt, stötta alla konsulter i projekt och även stötta ledningen i IT-relaterade frågor.

Varmt välkommen Jesper Persson! Vi ser fram emot att fortsätta utveckla We Know IT tillsammans med dig!

”Jag tycker att det ska bli otroligt roligt att få jobba som CDO för We Know IT. Jag är uppväxt i Helsingborg men flyttade till Linköping 2014 för att påbörja min utbildning i Informationsteknologi. Nu läser jag fjärde året med inriktning på AI och maskininlärning. Med min tekniska bakgrund och tidigare erfarenhet som konsult hos We Know IT kändes rollen som CDO väldigt passande för mig. Jag ser med stor glädje fram emot att tillsammans med ledningen och våra duktiga konsulter utveckla We Know IT till ett ännu bättre företag under 2018 och framåt”

Avslutat projekt med Albatross88

Under slutet av 2017 jobbade en del av We Know ITs team i Lund med en ny hemsida till egenföretagaren Jörn Holmgren och hans bolag Albatross88. Genom nära kontakt mellan kund, konsult och projektledare blev slutresultatet en modern och användarvänlig hemsida.

Jörn Holmgren själv säger så här om samarbetet:
”Det bästa med We Know IT är deras förmåga att förstå mina idéer och sedan förklara så att jag begriper, trots att jag inte alls är inne i IT-världen.”

Att skapa en ny hemsida behöver varken vara dyrt eller krångligt. Titta gärna in på Albatross88s sidan och tveka inte att kontakta oss om du behöver en ny hemsida eller en uppdatering av din befintliga!

www.albatross88.se

Ny Regional Director i Malmö/Lund!

We Know IT välkomnar Fredrik Risén som Regional Director i Malmö/Lund! Läs mer om vem Fredrik är och varför han sökte tjänsten som RD!

”Hej! Jag heter Fredrik Risén och känner mig otroligt stolt och glad över att vara We Know ITs nya RDför Malmö/Lund. Jag är född och uppvuxen i Uppsala men nu studerar jag systemvetenskap vid Lunds
Universitet. Systemvetenskap involverar allt från programmering till projektledning och
verksamhetsutveckling. Efter att ha studerat i ett och ett halvt år kände jag att jag ville sätta in mina
teoretiska kunskaper i verkligheten. När chansen dök upp här på We Know IT kände jag direkt att det
här var något jag måste prova. Genom mina kunskaper hoppas jag kunna komma med nya tankar och
idéer för att driva We Know IT framåt i utvecklingen samtidigt som jag själv hoppas bli många
erfarenheter rikare.”

Ny Regional Director för Stockholm

 

We Know IT välkomnar Hanif Quch Tape som ny Regional Director för Stockholm! Läs om vem Hanif är och vad han ser fram emot under sin tid på We Know IT!

”Det är med stor glädje jag ansluter till den talang och kompetens som finns i We Know IT. I min tjänst som regionschef för Stockholm kommer jag ha det stora privilegiet att leda kunniga konsulter och överträffa förväntningarna hos våra kunder. 24 år gammal studerar jag till min master i Industriell Produktion på KTH, varvat med studier i företagsekonomi på Stockholms Universitet och mitt jobb som fotbollstränare i AIK.

Jag ser med stor tillförsikt fram emot en utmanande tid på We Know IT och att tillsammans med våra konsulter leverera guldkantade tjänster och lösningar av högsta kvalitet.”

Ny RD för Göteborg!

We Know IT välkomna Louise Larsson som ny Regional Director för Göteborg! Hör Louise berätta om vem hon är och vad hon ser fram emot mest i rollen som Regional Director!
”Jag är väldigt glad att ta över rollen som RD i Göteborg för We Know IT. För ett och ett halvt år sedan flyttade jag från Linköping till Göteborg för att påbörja min utbildning i Industriell Ekonomi med inriktning mot IT och är nu inne på mitt andra år. IT är idag avgörande inom de flesta branscher och det är ett område som ständigt utvecklas – något som jag tycker är väldigt spännande. Som RD kommer jag få möjlighet att applicera många delar av min utbildning – såsom projektledning, rekrytering och kundkontakt – inom ett område som intresserar mig. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att utveckla regionen Göteborg tillsammans med mina kollegor och att både kunna bidra med mina erfarenheter och skaffa mig nya!”

Aleksandar Zezovskis resa från We Know IT till konsult på Netlight

Hej! Hoppas ni alla har haft en härlig julledighet och är lika taggade som oss på det nya året! Är du intresserad av att börja jobba på We Know IT? Inspireras då av Aleksandar Zezovskis resa från att jobba på We Know IT till hans nuvarande jobb som konsult på Netlight.

”Under de första åren av mina studier på LTH tänkte jag mycket på hur det skulle vara att komma ut i arbetslivet. Jag visste att min teoretiska kunskap var bra men inte hur väl och på vilket sätt jag skulle kunna använda den i praktiken.
När We Know IT hörde av sig och berättade vad desysslade med lät det som en perfekt matchning. Med flexibla arbetstimmar, spännande projekt och varierande arbetsuppgifter kände jag att det var helt rätt för mig. Som konsult på We Know IT tilläts jag ta mycket ansvar genom hela projektet, från kravställning till utförande och leverans. Den största insikten som jag tog med mig från min tid på We Know IT är hur viktigt det är med bra kundrelationer. Under ett av mina projekt arbetade jag med ett äldre par som ville ha en hemsida för en produkt de tagit fram. De var ovana i rollen som kravställare och tämligen oerfarna i branschen. Genom att kommunicera på ett sätt som de kände sig bekväma med, kunde jag bygga upp ett förtroende och få dem att känna sig trygga med mig. Detta resulterade i ett lyckat projekt och en nöjd kund.
Idag jobbar jag som konsult på företaget Netlight som jobbar med kunder inom många olika branscher runt om i Europa. Erfarenheten jag fick med mig från min tid på We Know IT har verkligen hjälpt mig och gett mig det självförtroende som krävs för att bli en bra konsult. Jag är tacksam och glad att jag tog chansen att jobba som konsult på We Know IT och tycker att fler studenter ska utmana sig själva och jobba under sin studietid.”

Ny VD

Hej! 

Mitt namn är Karin Olsen och jag är otroligt glad över att nu ta över jobbet som VD för We Know IT! Jag kommer från början från Stockholm men pluggar just nu mitt fjärde år på Industriell ekonomi i Linköping, där jag läser en master inom Strategi och Styrning. I och med mitt stora intresse för IT och ledarskap kändes jobbet som VD för We Know IT helt perfekt för mig! I min roll kommer jag att arbeta med strategiska frågor kring hur vi utvecklar företaget i rätt riktning. Jag ser oerhört mycket fram emot att jobba tillsammans med företagets driva styrelse och att under 2018 fortsätta leverera moderna och nyskapande tjänster med hög kvalitet!

 

Webinar: Ledarskap och Projektledning

I fredags hade vi på We Know IT ynnesten att lära oss mer om hur ledarskap, projektledning och arbetskultur kan se ut i ett större it-konsultbolag. Vi vill tacka John, Sebastian och Henrik på Netlight för ett inspirerande webinar där vi bland annat fick ta del av deras egna erfarenheter av att projektleda IT-projekt och hur man bygger en arbetskultur där alla inspireras till att driva de projekt man själv brinner för. En viktig grundsten i Netlights kultur är att dela kunskap, och vi är glada att We Know IT som studentbolag har möjlighet att lära oss av de bästa och utvecklas som bolag! 

Alumni Portrait: Simon Egersand

We Know IT har snart funnits i 10 år, och många studenter har varit med och drivit företaget framåt under åren. Våra alumner jobbar idag på företag som Google, Netlight, HiQ, King och Spotify. Hör Simon Egersands egna ord om vad han tog med sig från sin tid på We Know IT.
”Under min studietid hittade jag en jobbansökan för en webbutvecklare. Jag hade sysslat en del med just det på min fritid och även tagit en del kurser där vi fick skriva kod för webben, så jag ansökte och fick jobbet som IT-konsult på We Know IT. Det jag förväntade mig var att jag skulle jobba isolerat på ett tilldelat projekt, men där hade jag fel. Vid flera tillfällen delade jag uppdrag med en eller flera andra konsulter vilket gjorde hela upplevelsen mycket roligare. Jag lärde känna nya smarta människor som jag dessutom fick chansen att jobba med och lära mig av – det var en väldigt lärorik period
Mitt favoritprojekt var företagets dåvarande största hittills. En kund behövde ett system för att hantera byggvaruprodukter, och WKIT fick jobbet. Teamet bestod av fyra personer varav alla befann sig i olika delar av Sverige. Vi kommunicerade via Skype och e-mail. Det var ett tufft projekt men otroligt lärorikt. Jag har nog aldrig lärt mig lika mycket på sådan kort tid, det var häftigt och jag är tacksam över att jag fick chansen att göra det.
 
Efter universitetet och WKIT började jag arbeta på ARRIS, ett amerikanskt företag som bland annat sysslar med Video On Demand (VOD). Kurserna jag hade läst på universitetet var för det mesta bra, men det blev tydligt när jag började arbeta ”på riktigt” att saker och ting inte alltid är som det står i böckerna. Det är svårt att lära ut och ta till sig hur det är att arbeta som programmerare, man kan läsa hur mycket som helst men det är inte förens du faktiskt utövar det som du lär dig.
 
Ett år senare fick jag möjligheten att flytta till Stockholm och börja arbeta på Spotify. Idag arbetar jag i ett team med människor från flera kontinenter där vi äger och utvecklar interna verktyg som till mestadels används för hantering och övervakning av metadata. Vi är 50/50 kvinnor och män i teamet vilket skapar en dynamik som jag trivs bra i. Det är avancerade system vi jobbar med som måste ligga online hela tiden, annars riskerar företaget juridiska problem. ”Work hard, play hard” är mentaliteten och jag älskar det. Jag har ännu inte haft sönder någonting alldeles för kritiskt, men den dagen kommer väl ?
 
Jag skulle rekommendera WKIT för alla som känner att de har tid och lust att utveckla sina kunskaper lite extra under studietiden, dryga ut CSN samt få en schysst merit på CV:t.”

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera