Utvecklingsbloggen

Ny Regionchef i Malmö/Lund!

📢 Spännande start på sommaren! 

Låt oss presentera Augsut Nord, vår nästa regionchef i regionen Malmö/Lund, med en kort intervju.

 

August…

Vem är du och vad studerar du?
Mitt namn är August och jag läser tredje året Systemvetenskap i Lund. Ett av mina stora intresseområden är att få ta del av ny och spännande musik, så jag är i ständig jakt på nya våglängder. Förutom detta drömmer jag om att få resa och uppleva allt gott världen har att erbjuda!

Vad är din roll på We Know IT?
Som regionschef i Lund arbetar jag från uppstart till slutförande som en ledande hand för våra konsulter och kunder under utvecklingsprojekt. Det handlar mycket om att kunna uppmärksamma expertisen våra konsulter besitter genom ett nära samarbete och se till att vi faktiskt har roligt medan vi levererar grymma produkter. Utöver detta ansvarar jag också för rekrytering i regionen Lund som växer så det knakar!

Varför sökte du rollen som regionchef?
Det är ju fantastiskt kul att få arbeta med utveckling av produkter och tjänster tillsammans med vassa konsulter som en systemvetare. Utöver ett oerhört tekniskt intresse så lockar även det dynamiska arbetet i projekt, möjligheten att få träffa många intressanta personer och leendet på läpparna hos en nöjd kund. Onekligen kommer tiden för mig framöver vara mycket lärorik, och att lära mig nya saker är något jag verkligen älskar.

Bästa låt/albumtipset?
Med så många fantastiska album att välja mellan måste jag faktiskt bestämma mig för Plastic Beach av Gorillaz med många välkända gästartister som Snoop Dogg, Bobby Womack och Mos Def. De senaste tio åren har detta urbra album varit mycket välspelat på min stereo.

 

Varmt välkommen till Ledningsgruppen August!

Konsultintervju: Ruben Lindström

Ruben Lindström

 

 

Vi hoppas att ni är välbehållna i dessa omtumlande tider. Låt oss bjuda på lite lättare läsning med en intervju med en av våra vassa Stockholms-konsulter: Ruben Lindström! 

 

Vem är du? Vad studerar du?
Jag heter Ruben Lindström, studerar fjärde året industriell ekonomi på KTH, och gör nu min master inom programutvecklingsteknik!

 


Vad arbetar du på för projekt just nu?
Främst så gör jag en React app + en Node / Firebase Cloud Functions backend, som integreras med ett headless CMS. Riktigt kul! 😄 Utöver det så är det just nu lite småfix med iOS-versionen av en React Native app, så får damma av min gamla XCode-expertis 😎. Sitter även och knappar på ett WordPress-projekt!

 


Nya verktyg/ramverk att hålla ett öga på?
React hooks är nu över 1 år gammalt, så kanske inte helt nytt, men för mig så gör det React mycket roligare att skriva! Ser fram emot Suspense och Concurrent Mode!

 


Social-distancing tips för att inte få cabin-fever?
Ska vara helt ärlig och säga att för mig som programmerare så är detta min naturliga miljö. Alla möten ställs in, och jag får sitta hemma framför tangentbordet med en kaffekopp vid min sida… Blir inte mycket bättre än så! Så tips är väl att börja programmera, du kommer inte ångra det!

 


Varför We Know IT?
Skulle kunna prata om detta hur länge som helst, men ska hålla mig kort genom att punkta upp det.

 

  1. Community
    På We Know IT så är jag ett slack-meddelande ifrån en drös duktiga utvecklare och vår ledningsgrupp som alla är glada att svara på frågor, bolla nya tekniker, snacka om livet och hjälpa varandra att utvecklas och ha kul!
  2. Lärande
    Det är grymt lärorikt att skriva saker som ska användas på riktigt. Det snabbar upp ens utveckling, man får skapa verkligt värde för verkliga kunder, och man får dessutom betalt! Bättre kan det inte bli!
  3. Perfekt vid sidan av studier
    Som många studenter så har jag ett väldigt sporadiskt schema, ibland är jag i skolan hela dagen, ibland inte alls på en vecka. Flexibiliteten i att kunna jobba var och när som helst är ovärderlig för mig.

 


Bästa IDE:n och programmeringsspråk?

IDE: VS Code för att den är snygg och smidig, och har en stor community bakom sig som skapar grymma plugins! Var ett stort fan av sublime innan, men har aldrig övervägt att gå tillbaka.

Språk: JavaScript! Försöker att inte vara så beroende av språk, tycker mest att det är problemlösningen som är kul, men det är verkligen en fröjd att skriva JavaScript! Så mycket syntaktiskt socker som gör livet roligare, älskar att skriva arrow functions och är väldigt taggad på optional chaining operator!

{ …💖 }

Ny regionchef i Göteborgsregionen!

📢 Fler roliga nyheter!

Låt oss presentera vår senaste medlem i ledningsgruppen Jonathan Boman som har tagit över rodret som regionchef i Göteborg!

 

Vem är du och vad studerar du?
Jag heter Jonathan och pluggar fjärde året på Industriell ekonomi Chalmers. På fritiden tycker jag om att springa och är också väldigt intresserad av dykning.

Vad är din roll på We Know IT?
Jag sitter som regionchef i Göteborg. I min roll ansvarar jag för allt från första kontakten med kund till projektledning och till sist slutleverans av projekten. Jag samarbetar tätt med våra konsulter och kunder för att kunna uppnå ett så bra resultat som möjligt. Dessutom så har jag ansvar för rekrytering av nya drivna studenter i Göteborgsområdet.

Varför sökte du rollen som regionchef?
Jag älskar att jobba med människor och har dessutom en stor passion för IT. Jag sökte rollen som regionchef för att få möjligheten att utveckla mina projektledningsförmågor och samtidigt lära mig mer om IT från We Know IT’s fantastiska konsulter!

Öde ö, vilka tre saker tar du med dig?
Snorkel, dator och en kompis!!

 

Välkommen Jonathan!

Ny VD!

Nytt år innebär nya möjligheter!

Vi hoppas ni alla har haft en finfin jul och nyår. 2019 var ett toppenår för We Know IT och nu går vi in i ett nytt decennium med nya mål och ännu större ambitioner. Med det så vill vi presentera vår första heltidsanställda VD som kommer leda bolaget 2020: Anton Revin!

> Vem är du?
Anton Revin heter jag! Har studerat 3 år på programmet Industriell Ekonomi vid Linköpings Universitet och ett halvår vid utbytesstudier i Sydkorea. Jag är 22 år gammal och älskar matlagning, musik (gärna live!), vandring och programmering.

> Hur kom det sig att du sökte VD-tjänsten på We Know IT? 
Jag har ett stort intresse för strategisk ledning och tror starkt på både affärsidéen och företagets utvecklingspotential. Det är även en unik möjlighet att få praktisk kunskap om mina studieämnen. Något annat som jag tycker är spännande med rollen är chansen att få arbeta på heltid i en sådan flexibel och driven miljö som We Know IT utgör.
Tidigare har jag arbetat med webbutveckling och även suttit en tid som Webmaster vid I-Sektionen i Linköping. Koppla detta med faktumet att jag är en obotlig datanörd och självlärd programmerare så var intresset självklart!

> Vad ser du mest fram emot i din roll som VD?
Att arbeta tillsammans med Sveriges skarpaste utvecklare för att förverkliga våra kunders idéer. Jag ser även fram emot att få utveckla och effektivisera våra affärsstrategier.

> Du har ju precis varit på utbytestermin i Sydkorea. Vad var det bästa med din termin? 
Det bästa med utbytesterminen var absolut alla underbara människor, såväl lokala som internationella, jag fick träffa och nu har äran av att få kalla mina vänner! Kimchi är rätt gott med…

 

Varmt välkommen säger vi till Anton!

Ny regionchef i Stockholmsregionen!

Idag har vi den stora äran att presentera den senaste medlemmen i ledningsgruppen, nämligen August Regnell som kommer att arbeta hos oss som regionchef i Stockholm!

Vem är du och vad studerar du?
Jag heter August Regnell, är 22 år gammal och tycker om att programmera och klättra. Jag pluggar på KTH och är inne på mitt tredje år på industriell ekonomi.

Vad är din roll på We Know IT?
Som regionchef för Stockholm ansvarar jag över alltifrån den första kontakten med kund, till projektspecifikation men även för projektledning under utvecklingen med våra konsulter. Jag ser till att samarbeta tätt med våra kunder så att vi kan utveckla eller förvalta deras idéer inom IT. Utöver detta ansvarar jag för att rekrytera de skickligaste studenterna Stockholmsområdet har att erbjuda samtidigt som jag ser till att skapa en miljö där våra konsulter får chansen att utvecklas!

Varför sökte du rollen som regionchef?
Jag har sedan länge haft ett intresse för IT och har tidigare jobbat som kursassistent för en kurs i Python. Jag har sen dess velat arbeta inom IT och ser därför detta som en otrolig möjlighet att få jobba i ett så spännande bolag som We Know IT med drivna studenter! Jag kommer dessutom få öva på mina projektledningsförmågar samtidigt som jag får lära mig mycket mer om IT.

Vad ser du fram emot mest med din roll?
Det ska bli väldigt spännande att få hjälpa våra kunder förverkliga deras idéer och produkter tillsammans med våra skarpa konsulter. Jag ser även fram emot att få jobba med våra konsulter och lära mig mer av dem samtidigt som de själva får chansen att utvecklas. Det ska dessutom bli lärorikt att få prova olika strategier och metoder i ett så flexibelt bolag som We Know IT!

Om du fick vara en superhjälte, vem hade du valt och varför?
Jag hade varit Flash eftersom jag ta mig var som helst på bara någon sekund. En håltimme efter lunch – varför inte hälsa på min kompis i USA? Mobilen på 1% – hinner hämta laddaren jag glömt hemma innan den dör. Allt springande skulle dessutom göra att jag kan äta mycket mer.

 

Varmt välkommen, August!

𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧!

Ett tämligen stort projekt som vi nyligen avslutat är åt Placeringsbanken.
 
Placeringsbanken är en hemsida vars syfte är att hjälpa både socialtjänsten och privata företag att finna nya samarbetsvägar. Deras mål är att förbättra situationen för utsatta barn i samhället. HVB- och familjehem registrerar sig så att kommuner kan se dessa. Efter att ett barn blivit placerat kan man sedan ge betyg och skriva recensioner för att underlätta arbetet för kommuner.
 
Vad vi skapat är en digital katalog över HVB-hem och familjehem som kommuner kan slå i snabbt och enkelt. Hemmen får också betyg, och kommuner kan lämna kommentarer till varandra. Allt för att hjälpa kommunerna att effektivisera letandet och för att se till att de som flyttar in får bästa möjliga hem.
 
Själva hemsidan då? Back-end är ett REST-api som är skapat i Django medan front-end är skriven i React. För er som inte har så stor koll på vad back-end respektive front-end är: Man kan säga att back-end är grundsystemet, ett inre system där servrar och databaser hanteras, och dessa är vanligtvis inte synliga för slutanvändarna, medan för front-­end så är det själva designen som skapas och det som slutanvändarna ser.
 
Detta har kunden, Yousef El-Hallah på Placeringsbanken att säga om oss efter avslutat projekt: “ We Know IT har jobbat lyhört till mina önskningar samt att de visat att inget åtagande är för stort. Även om jag har byggt en helautomatiserande komplex tjänst har endast min fantasi varit gränsen för vad We Know IT klarar att leverera.”

Trygghetspaket för applikationer

Att realisera en app-idé stannar inte vid utvecklandet av den, utan även efter leverans så finns det idag stor nytta i att övervaka- och förvalta den.

We Know IT har sedan början av sommaren erbjudit något vi kallar för trygghetspaket för applikationer. Det är inte alltid lätt att urskilja det viktiga från det oviktiga när det kommer till nya riktlinjer från Apple, nya uppdateringar för Android eller i tekniken applikationen är skriven i. Detta har dock vi på We Know IT stenkoll på. Våra studentkonsulter är alltid inne i loopen, och uppdaterade angående de senaste förändringarna på marknaden. Om ni låter oss förvalta och övervaka er applikation så kommer vi ständigt att ha ett vakande öga på alla typer av förändringar på marknaden som kan påverka er, och notifiera er om ändringar behöver göras.

Trygghetspaketet gör så att du helt enkelt aldrig behöver tänka på om din app förfaller över tiden. Vi övervakar er applikation, så att ni kan sova tryggt om nätterna, och lita på att vi alltid ligger steget före problemen.

 

Konsultintervju!

Rekryteringen för kommande hösttermin närmar sig med stormsteg. Låt oss smygstarta den med en intressant konsultintervju, där ni bland annat kan läsa om hur det är att vara en konsult hos oss på We Know IT!

Presentera dig!

Jag heter Axel Pettersson och har jobbat på We Know IT sedan hösten 2018. Jag pluggar för tillfället mitt tredje år på Informationstekniks-programmet på KTH. Utveckling och datorteknik är några av mina största hobbies och har hållit på med det sedan tidig tonår, allt ifrån processor-design till hemsidedesign. Andra stora intressen jag har är serier/filmer och serietidningar.

Hur hamnade du på We Know IT?

Efter att ha sett reklam från We Know IT som fanns uppsatt på KTH blev jag genast intresserad av företaget då jag just då letade efter ett givande programmeringsjobb som passade bra vid sidan av studierna.

Vad gör man som konsult på We Know IT?

Som konsult på We Know IT får man ta del av hela processen av att fullborda utvecklingsprojekt. Såklart så involverar det själva utvecklingen av produkten/tjänsten men man får även ta del av projektplanering, framtagning av tidsestimeringen samt ett flertal kundmöten. Detta bidrar till en väldigt bra insikt hur det är att jobba som konsult i helhet.

Varför ska man arbeta deltid som studentkonsult?

Som student så finns det många fördelar av att vara studentkonsult, det första är såklart att det är ett perfekt jobb för den personen som vill jobba utanför sina studier. Men det som jag personligen verkligen har fått nytta av är erfarenheterna, kontakter och ett försprång in i IT-branschen.

Vad gör du för projekt just nu?

Just nu jobbar jag på en iOS/Android app till en förening som samlar allt som pågår inom föreningen.

Vilka kvalitéer eller kompetenser gör en till bra IT-konsult hos We Know IT?

Nyfikenhet och viljan att lära sig nya saker är nyckeln, detta gäller för folk som både har lite eller mycket erfarenhet inom programmering sen innan.

Bästa matlådetipset?

Löfbergs Caffeine Water™, väldigt bra till tråkiga föreläsningar och långa tentor.

Om du vore en filmkaraktär, vem hade du varit?

Hermione från Harry Potter.

Bästa respektive sämsta språket att programmera i, enligt dig?

JavaScript är ett väldigt bra språk att kunna i dagsläget. Det är ett väldigt lätt språk att sätta sig in i och det finns nästan inga begränsningar på vad man kan utveckla. Idag kan man bygga hemsidor, appar, servrar, spel, m.m. med hjälp av detta språk.

Det sämsta programmeringsspråket att programmera i är enligt mig Objective C.

Ny RD i Lund/Malmö!!

𝐍𝐲 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐢 𝐋𝐮𝐧𝐝/𝐌𝐚𝐥𝐦𝐨̈!

Låt oss presentera vår nya regionchef: Max

𝗩𝗲𝗺 𝗮̈𝗿 𝗱𝘂 𝗼𝗰𝗵 𝘃𝗮𝗱 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗿𝗮𝗿 𝗱𝘂?
Hallå där!
Jag heter Max Mellander, är 23 år gammal och ska börja studera mitt andra år på systemvetenskap, Lunds universitet.

𝗩𝗮𝗱 𝗮̈𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗽𝗮̊ We Know IT?
Som regionchef för Malmö/Lund-området ser jag till att koppla kunder, som vill ha hjälp att utveckla eller förvalta sina idéer inom IT, med studenter med kunskap inom dessa områden. Jag har därför bland annat hand om att rekrytera de absolut skarpaste och bästa studenterna Malmö/Lund har att erbjuda.

𝗩𝗮𝗿𝗳𝗼̈𝗿 𝘀𝗼̈𝗸𝘁𝗲 𝗱𝘂 𝘁𝗷𝗮̈𝗻𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘀𝗼𝗺 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗰𝗵𝗲𝗳?
För att kunna mer praktiskt applicera de teorier och kunskaper som min utbildning ger mig och för att möta nya utmaningar där jag tillsammans med andra likasinnade hjälpa varandra att växa och utvecklas.

𝗩𝗮𝗱 𝘀𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗳𝗿𝗮𝗺 𝗲𝗺𝗼𝘁 𝗺𝗲𝘀𝘁 𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹
Att få vara med och ta del av när vi hjälper kunder förverkliga sina drömmar och idéer samt därigenom utveckla mitt ledarskap och tillsammans med konsulterna kunna få ett tidigt kunskapsövertag i denna växande bransch.

𝗕𝗮̈𝘀𝘁𝗮 𝗺𝗮𝘁𝗹𝗮̊𝗱𝗲𝘁𝗶𝗽𝘀𝗲𝘁?
En riktigt het chili con carne kan aldrig gå fel!

Varmt välkommen säger vi till Max, vi tror du kommer göra ett toppenjobb!

Nytt samarbete!

Hoppas ni alla har haft en fin midsommarhelg!

Idag har vi äran att presentera ett nytt väldigt spännande partnerskap med LEADdotse!

Lead – LiU Entrepreneurship and Development, är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer, baserad i Östergötland där de hjälper till att accelerera utvecklingen av start-ups genom att förse exempelvis entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för en snabbare och säkrare tillväxt.

We Know IT kommer i detta partnerskap bland annat att agera som komplement till LEAD-bolagen i de fall där det behövs IT-kompentens. Med andra ord kommer We Know IT att utgöra en resurs till LEAD-bolagen.

På bild ser ni LEADs VD tillsammans med We Know ITs VD, Daniel Keyvanpour!

Vi på We Know IT ser mycket fram emot samarbetat!

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera