Utvecklingsbloggen

𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧!

Ett tämligen stort projekt som vi nyligen avslutat är åt Placeringsbanken.
 
Placeringsbanken är en hemsida vars syfte är att hjälpa både socialtjänsten och privata företag att finna nya samarbetsvägar. Deras mål är att förbättra situationen för utsatta barn i samhället. HVB- och familjehem registrerar sig så att kommuner kan se dessa. Efter att ett barn blivit placerat kan man sedan ge betyg och skriva recensioner för att underlätta arbetet för kommuner.
 
Vad vi skapat är en digital katalog över HVB-hem och familjehem som kommuner kan slå i snabbt och enkelt. Hemmen får också betyg, och kommuner kan lämna kommentarer till varandra. Allt för att hjälpa kommunerna att effektivisera letandet och för att se till att de som flyttar in får bästa möjliga hem.
 
Själva hemsidan då? Back-end är ett REST-api som är skapat i Django medan front-end är skriven i React. För er som inte har så stor koll på vad back-end respektive front-end är: Man kan säga att back-end är grundsystemet, ett inre system där servrar och databaser hanteras, och dessa är vanligtvis inte synliga för slutanvändarna, medan för front-­end så är det själva designen som skapas och det som slutanvändarna ser.
 
Detta har kunden, Yousef El-Hallah på Placeringsbanken att säga om oss efter avslutat projekt: “ We Know IT har jobbat lyhört till mina önskningar samt att de visat att inget åtagande är för stort. Även om jag har byggt en helautomatiserande komplex tjänst har endast min fantasi varit gränsen för vad We Know IT klarar att leverera.”

Trygghetspaket för applikationer

Att realisera en app-idé stannar inte vid utvecklandet av den, utan även efter leverans så finns det idag stor nytta i att övervaka- och förvalta den.

We Know IT har sedan början av sommaren erbjudit något vi kallar för trygghetspaket för applikationer. Det är inte alltid lätt att urskilja det viktiga från det oviktiga när det kommer till nya riktlinjer från Apple, nya uppdateringar för Android eller i tekniken applikationen är skriven i. Detta har dock vi på We Know IT stenkoll på. Våra studentkonsulter är alltid inne i loopen, och uppdaterade angående de senaste förändringarna på marknaden. Om ni låter oss förvalta och övervaka er applikation så kommer vi ständigt att ha ett vakande öga på alla typer av förändringar på marknaden som kan påverka er, och notifiera er om ändringar behöver göras.

Trygghetspaketet gör så att du helt enkelt aldrig behöver tänka på om din app förfaller över tiden. Vi övervakar er applikation, så att ni kan sova tryggt om nätterna, och lita på att vi alltid ligger steget före problemen.

 

Konsultintervju!

Rekryteringen för kommande hösttermin närmar sig med stormsteg. Låt oss smygstarta den med en intressant konsultintervju, där ni bland annat kan läsa om hur det är att vara en konsult hos oss på We Know IT!

Presentera dig!

Jag heter Axel Pettersson och har jobbat på We Know IT sedan hösten 2018. Jag pluggar för tillfället mitt tredje år på Informationstekniks-programmet på KTH. Utveckling och datorteknik är några av mina största hobbies och har hållit på med det sedan tidig tonår, allt ifrån processor-design till hemsidedesign. Andra stora intressen jag har är serier/filmer och serietidningar.

Hur hamnade du på We Know IT?

Efter att ha sett reklam från We Know IT som fanns uppsatt på KTH blev jag genast intresserad av företaget då jag just då letade efter ett givande programmeringsjobb som passade bra vid sidan av studierna.

Vad gör man som konsult på We Know IT?

Som konsult på We Know IT får man ta del av hela processen av att fullborda utvecklingsprojekt. Såklart så involverar det själva utvecklingen av produkten/tjänsten men man får även ta del av projektplanering, framtagning av tidsestimeringen samt ett flertal kundmöten. Detta bidrar till en väldigt bra insikt hur det är att jobba som konsult i helhet.

Varför ska man arbeta deltid som studentkonsult?

Som student så finns det många fördelar av att vara studentkonsult, det första är såklart att det är ett perfekt jobb för den personen som vill jobba utanför sina studier. Men det som jag personligen verkligen har fått nytta av är erfarenheterna, kontakter och ett försprång in i IT-branschen.

Vad gör du för projekt just nu?

Just nu jobbar jag på en iOS/Android app till en förening som samlar allt som pågår inom föreningen.

Vilka kvalitéer eller kompetenser gör en till bra IT-konsult hos We Know IT?

Nyfikenhet och viljan att lära sig nya saker är nyckeln, detta gäller för folk som både har lite eller mycket erfarenhet inom programmering sen innan.

Bästa matlådetipset?

Löfbergs Caffeine Water™, väldigt bra till tråkiga föreläsningar och långa tentor.

Om du vore en filmkaraktär, vem hade du varit?

Hermione från Harry Potter.

Bästa respektive sämsta språket att programmera i, enligt dig?

JavaScript är ett väldigt bra språk att kunna i dagsläget. Det är ett väldigt lätt språk att sätta sig in i och det finns nästan inga begränsningar på vad man kan utveckla. Idag kan man bygga hemsidor, appar, servrar, spel, m.m. med hjälp av detta språk.

Det sämsta programmeringsspråket att programmera i är enligt mig Objective C.

Ny RD i Lund/Malmö!!

𝐍𝐲 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐢 𝐋𝐮𝐧𝐝/𝐌𝐚𝐥𝐦𝐨̈!

Låt oss presentera vår nya regionchef: Max

𝗩𝗲𝗺 𝗮̈𝗿 𝗱𝘂 𝗼𝗰𝗵 𝘃𝗮𝗱 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗿𝗮𝗿 𝗱𝘂?
Hallå där!
Jag heter Max Mellander, är 23 år gammal och ska börja studera mitt andra år på systemvetenskap, Lunds universitet.

𝗩𝗮𝗱 𝗮̈𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗽𝗮̊ We Know IT?
Som regionchef för Malmö/Lund-området ser jag till att koppla kunder, som vill ha hjälp att utveckla eller förvalta sina idéer inom IT, med studenter med kunskap inom dessa områden. Jag har därför bland annat hand om att rekrytera de absolut skarpaste och bästa studenterna Malmö/Lund har att erbjuda.

𝗩𝗮𝗿𝗳𝗼̈𝗿 𝘀𝗼̈𝗸𝘁𝗲 𝗱𝘂 𝘁𝗷𝗮̈𝗻𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘀𝗼𝗺 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗰𝗵𝗲𝗳?
För att kunna mer praktiskt applicera de teorier och kunskaper som min utbildning ger mig och för att möta nya utmaningar där jag tillsammans med andra likasinnade hjälpa varandra att växa och utvecklas.

𝗩𝗮𝗱 𝘀𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗳𝗿𝗮𝗺 𝗲𝗺𝗼𝘁 𝗺𝗲𝘀𝘁 𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹
Att få vara med och ta del av när vi hjälper kunder förverkliga sina drömmar och idéer samt därigenom utveckla mitt ledarskap och tillsammans med konsulterna kunna få ett tidigt kunskapsövertag i denna växande bransch.

𝗕𝗮̈𝘀𝘁𝗮 𝗺𝗮𝘁𝗹𝗮̊𝗱𝗲𝘁𝗶𝗽𝘀𝗲𝘁?
En riktigt het chili con carne kan aldrig gå fel!

Varmt välkommen säger vi till Max, vi tror du kommer göra ett toppenjobb!

Nytt samarbete!

Hoppas ni alla har haft en fin midsommarhelg!

Idag har vi äran att presentera ett nytt väldigt spännande partnerskap med LEADdotse!

Lead – LiU Entrepreneurship and Development, är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer, baserad i Östergötland där de hjälper till att accelerera utvecklingen av start-ups genom att förse exempelvis entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för en snabbare och säkrare tillväxt.

We Know IT kommer i detta partnerskap bland annat att agera som komplement till LEAD-bolagen i de fall där det behövs IT-kompentens. Med andra ord kommer We Know IT att utgöra en resurs till LEAD-bolagen.

På bild ser ni LEADs VD tillsammans med We Know ITs VD, Daniel Keyvanpour!

Vi på We Know IT ser mycket fram emot samarbetat!

Nytt samarbete med den fantastiska organisationen DataTjej!

Tillåt oss att presentera ett nytt samarbete med den fantastiska organisationen DataTjej, som är en ideell förening för kvinnor och icke-binära som brinner för IT/data. Bland annat så kommer samarbetet att gå ut på att vi ska hjälpa varandra att uppnå visionen om en jämställd arbetsplats och en mer inkluderande IT-bransch, samtidigt som vi på We Know IT kan erbjuda en plattform för DataTjejs duktiga IT-intresserade att testa på utveckling i en skarp miljö!

Vi ser fram emot ett gott samarbete!

Workshop med Dfind IT

Igår hade vi en riktigt givande workshop om agilt arbete tillsammans med Dfind it. God mat kombinerat med intressanta diskussioner kring exempelvis Scrum är en bra kombination för våra konsulter!

Ny regionchef i Göteborg – John Fransson

Låt oss presentera vår nyaste medlem i ledningsgruppen – John Fransson!

Vad studerar du?
Jag studerar till Civilingenjör inom Industriell Ekonomi på Chalmers och är för närvarande inne på mitt fjärde år på utbildningen. Att få möjligheten att praktiskt tillämpa de kunskaper och erfarenheter jag har samlat på mig sen tidigare i detta uppdrag är något som jag tycker är toppen!

Vad är din roll på We Know IT?
I mitt uppdrag som regionchef för Göteborgsregionen ansvarar jag för alltifrån den inledande kontakten med våra kunder, till projektspecifikation och slutligen även för projektledningen under utvecklingsfasen tillsammans med våra konsulter. Genom ett tätt samarbete med våra kunder ser jag till vi tar fram den mest lämpade lösningen. I min roll som regionchef arbetar jag även mycket tillsammans med resten av ledningsgruppen där vi utvecklar We Know IT’s verksamhet för att fortsätta expandera och förbättras! Utöver detta ser jag även till att våra konsulter får möjligheten att utvecklas och testa på nya intressanta uppdrag.

Varför sökte du tjänsten som regionchef?
Jag har sedan tidigare ett stort IT-intresse och under min tid på Chalmers valde jag IT som min tekniska profil, vilket jag varit mycket nöjd med. Utöver detta har jag även jobbat som handledare inom Java och testat på att göra ett par hobbyprojekt inom app- och webbutveckling. Så för att återvända till frågan, så sökte jag tjänsten för att området passade mitt intresse bra och jag ser det som ett unikt tillfälle att utveckla mina projektledningsförmågor. Dessutom är We Know IT ett väldigt spännande och trevligt bolag med drivna studenter, vilket gör det mycket roligt att arbeta ihop!

Vad ser du fram emot mest i din roll?
Jag tycker att det ska bli spännande att få möjligheten att få hjälpa våra kunder att förverkliga deras idéer och produkter tillsammans med våra skickliga konsulter. Konsulterna är We Know IT’s allra största tillgång och jag ser framemot att jobba tillsammans med dem och lära mig mer om branschen. Något annat jag ser fram emot är att få testa och utvärdera nya strategier och metoder för utvecklingsprojekten. Detta är möjligt då We Know IT är så pass flexibelt, vilket gör att vi snabbt kan anpassa oss och implementera nya arbetssätt.

 

Konsultintervju – Jesper Hedlund

Nyfiken på att veta mer om våra konsulter och hur det är att jobba på WKIT? Här har vi en intervju med vår konsult Jesper som till vardags också studerar Industriell ekonomi, inriktning data på LiTH.

Hur hamnade du på We Know IT?
Som kandidatarbete gjorde jag tillsammans med en grupp en webshop. Genom detta så fick jag upp ögonen för webbprogrammering och sen hade jag en kompis som jobbade här på WKIT som tipsade mig att söka, och på den vägen är det.

Vad gör man som konsult på WKIT?
Det är mycket programmering, både webb och mobil-applikation för min del, men även en del kundkontakt. Man får chansen att tillsammans med kunden göra produkten så bra som möjligt vilket jag tycker är väldigt roligt och kreativt.

Hur många timmar lägger du ner på jobbet och hur funkar det att kombinera med skolan?
Det är lite olika beroende på vilket projekt man är på osv. Det kan bli mer nära deadline på projekt och sen kanske ingenting under tenta-p. Men i snitt 5–10 timmar i veckan. I och med att jag får planera själv när jag ska lägga min tid så fungerar det bra. Man får ju också sätta deadline för projekt tillsammans med kund så man kan välja själv vilken nivå man vill ligga på.

Vad gör du för projekt just nu?
Jag gör en progressiv web-applikation för mobila enheter till en kund.

Sist men inte minst, vilka kvalitéer eller kompetenser gör en bra IT-konsult hos WKIT?
Att man är villig att lära sig nya saker och ta åt sig ny kunskap.

 

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera