Utvecklingsbloggen

Ny RD i Lund/Malmö!!

𝐍𝐲 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐢 𝐋𝐮𝐧𝐝/𝐌𝐚𝐥𝐦𝐨̈!

Låt oss presentera vår nya regionchef: Max

𝗩𝗲𝗺 𝗮̈𝗿 𝗱𝘂 𝗼𝗰𝗵 𝘃𝗮𝗱 𝘀𝘁𝘂𝗱𝗲𝗿𝗮𝗿 𝗱𝘂?
Hallå där!
Jag heter Max Mellander, är 23 år gammal och ska börja studera mitt andra år på systemvetenskap, Lunds universitet.

𝗩𝗮𝗱 𝗮̈𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹 𝗽𝗮̊ We Know IT?
Som regionchef för Malmö/Lund-området ser jag till att koppla kunder, som vill ha hjälp att utveckla eller förvalta sina idéer inom IT, med studenter med kunskap inom dessa områden. Jag har därför bland annat hand om att rekrytera de absolut skarpaste och bästa studenterna Malmö/Lund har att erbjuda.

𝗩𝗮𝗿𝗳𝗼̈𝗿 𝘀𝗼̈𝗸𝘁𝗲 𝗱𝘂 𝘁𝗷𝗮̈𝗻𝘀𝘁𝗲𝗻 𝘀𝗼𝗺 𝗿𝗲𝗴𝗶𝗼𝗻𝗰𝗵𝗲𝗳?
För att kunna mer praktiskt applicera de teorier och kunskaper som min utbildning ger mig och för att möta nya utmaningar där jag tillsammans med andra likasinnade hjälpa varandra att växa och utvecklas.

𝗩𝗮𝗱 𝘀𝗲𝗿 𝗱𝘂 𝗳𝗿𝗮𝗺 𝗲𝗺𝗼𝘁 𝗺𝗲𝘀𝘁 𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝗹
Att få vara med och ta del av när vi hjälper kunder förverkliga sina drömmar och idéer samt därigenom utveckla mitt ledarskap och tillsammans med konsulterna kunna få ett tidigt kunskapsövertag i denna växande bransch.

𝗕𝗮̈𝘀𝘁𝗮 𝗺𝗮𝘁𝗹𝗮̊𝗱𝗲𝘁𝗶𝗽𝘀𝗲𝘁?
En riktigt het chili con carne kan aldrig gå fel!

Varmt välkommen säger vi till Max, vi tror du kommer göra ett toppenjobb!

Nytt samarbete!

Hoppas ni alla har haft en fin midsommarhelg!

Idag har vi äran att presentera ett nytt väldigt spännande partnerskap med LEADdotse!

Lead – LiU Entrepreneurship and Development, är en av Sveriges främsta företagsinkubatorer, baserad i Östergötland där de hjälper till att accelerera utvecklingen av start-ups genom att förse exempelvis entreprenörer med en bredd av riktade resurser och tjänster för en snabbare och säkrare tillväxt.

We Know IT kommer i detta partnerskap bland annat att agera som komplement till LEAD-bolagen i de fall där det behövs IT-kompentens. Med andra ord kommer We Know IT att utgöra en resurs till LEAD-bolagen.

På bild ser ni LEADs VD tillsammans med We Know ITs VD, Daniel Keyvanpour!

Vi på We Know IT ser mycket fram emot samarbetat!

Nytt samarbete med den fantastiska organisationen DataTjej!

Tillåt oss att presentera ett nytt samarbete med den fantastiska organisationen DataTjej, som är en ideell förening för kvinnor och icke-binära som brinner för IT/data. Bland annat så kommer samarbetet att gå ut på att vi ska hjälpa varandra att uppnå visionen om en jämställd arbetsplats och en mer inkluderande IT-bransch, samtidigt som vi på We Know IT kan erbjuda en plattform för DataTjejs duktiga IT-intresserade att testa på utveckling i en skarp miljö!

Vi ser fram emot ett gott samarbete!

Workshop med Dfind IT

Igår hade vi en riktigt givande workshop om agilt arbete tillsammans med Dfind it. God mat kombinerat med intressanta diskussioner kring exempelvis Scrum är en bra kombination för våra konsulter!

Ny regionchef i Göteborg – John Fransson

Låt oss presentera vår nyaste medlem i ledningsgruppen – John Fransson!

Vad studerar du?
Jag studerar till Civilingenjör inom Industriell Ekonomi på Chalmers och är för närvarande inne på mitt fjärde år på utbildningen. Att få möjligheten att praktiskt tillämpa de kunskaper och erfarenheter jag har samlat på mig sen tidigare i detta uppdrag är något som jag tycker är toppen!

Vad är din roll på We Know IT?
I mitt uppdrag som regionchef för Göteborgsregionen ansvarar jag för alltifrån den inledande kontakten med våra kunder, till projektspecifikation och slutligen även för projektledningen under utvecklingsfasen tillsammans med våra konsulter. Genom ett tätt samarbete med våra kunder ser jag till vi tar fram den mest lämpade lösningen. I min roll som regionchef arbetar jag även mycket tillsammans med resten av ledningsgruppen där vi utvecklar We Know IT’s verksamhet för att fortsätta expandera och förbättras! Utöver detta ser jag även till att våra konsulter får möjligheten att utvecklas och testa på nya intressanta uppdrag.

Varför sökte du tjänsten som regionchef?
Jag har sedan tidigare ett stort IT-intresse och under min tid på Chalmers valde jag IT som min tekniska profil, vilket jag varit mycket nöjd med. Utöver detta har jag även jobbat som handledare inom Java och testat på att göra ett par hobbyprojekt inom app- och webbutveckling. Så för att återvända till frågan, så sökte jag tjänsten för att området passade mitt intresse bra och jag ser det som ett unikt tillfälle att utveckla mina projektledningsförmågor. Dessutom är We Know IT ett väldigt spännande och trevligt bolag med drivna studenter, vilket gör det mycket roligt att arbeta ihop!

Vad ser du fram emot mest i din roll?
Jag tycker att det ska bli spännande att få möjligheten att få hjälpa våra kunder att förverkliga deras idéer och produkter tillsammans med våra skickliga konsulter. Konsulterna är We Know IT’s allra största tillgång och jag ser framemot att jobba tillsammans med dem och lära mig mer om branschen. Något annat jag ser fram emot är att få testa och utvärdera nya strategier och metoder för utvecklingsprojekten. Detta är möjligt då We Know IT är så pass flexibelt, vilket gör att vi snabbt kan anpassa oss och implementera nya arbetssätt.

 

Konsultintervju – Jesper Hedlund

Nyfiken på att veta mer om våra konsulter och hur det är att jobba på WKIT? Här har vi en intervju med vår konsult Jesper som till vardags också studerar Industriell ekonomi, inriktning data på LiTH.

Hur hamnade du på We Know IT?
Som kandidatarbete gjorde jag tillsammans med en grupp en webshop. Genom detta så fick jag upp ögonen för webbprogrammering och sen hade jag en kompis som jobbade här på WKIT som tipsade mig att söka, och på den vägen är det.

Vad gör man som konsult på WKIT?
Det är mycket programmering, både webb och mobil-applikation för min del, men även en del kundkontakt. Man får chansen att tillsammans med kunden göra produkten så bra som möjligt vilket jag tycker är väldigt roligt och kreativt.

Hur många timmar lägger du ner på jobbet och hur funkar det att kombinera med skolan?
Det är lite olika beroende på vilket projekt man är på osv. Det kan bli mer nära deadline på projekt och sen kanske ingenting under tenta-p. Men i snitt 5–10 timmar i veckan. I och med att jag får planera själv när jag ska lägga min tid så fungerar det bra. Man får ju också sätta deadline för projekt tillsammans med kund så man kan välja själv vilken nivå man vill ligga på.

Vad gör du för projekt just nu?
Jag gör en progressiv web-applikation för mobila enheter till en kund.

Sist men inte minst, vilka kvalitéer eller kompetenser gör en bra IT-konsult hos WKIT?
Att man är villig att lära sig nya saker och ta åt sig ny kunskap.

 

Alumni intervju!

– Presentera dig själv, vem är du och vad gör du idag?

Jag heter Mikael och jobbar som IT-konsult på Netlight.

Just nu sitter jag som frontend-utvecklare hos en av våra kunder där jag och mitt team bygger webb-applikationer som används av den inloggade användaren på vår hemsida (tänkt profil- samt kontohantering), samt lite funktionalitet runtomkring (registrering, köpflöden osv). Vid sidan av jobbet engagerar jag mig i Stockholms meetup-scen och driver med en kollega ett lokalt javascript-meetup.

Jag tog examen från Chalmers i juni 2018, där jag pluggade till civilingenjör inom IT, med inriktning interaktionsdesign på mastern, vilket gjorde att jag fick en bra bredd och god kompetensbas både inom programmering och användarvänlighet och UX.

 

– Varför sökte du We Know IT?

Jag sökte till We Know IT när jag pluggade då jag ville engagera mig vid sidan av mina studier inom ett område jag verkligen brann för, men jag såg det även som en god merit för framtiden. Jag lockades av rollen som konsult då jag var sugen på att testa lite olika typer av uppdrag och få en bred kompetensbas. Under mina två år hos We Know IT arbetade jag första året som konsult inom mobilutveckling och under andra året som RD för Göteborgsregionen.

 

– Nu i efterhand, vad fick du ut av din tid i We Know IT?

Som konsult hos We Know IT fick jag tidigt lära mig att styra ett utvecklingsprojekt från start till slut, vilket fick mig att växa snabbt i min roll som utvecklare. Jag fick lära mig att kompromissa och hitta “good enough” i lösningar där projektet hade tight deadline och budget. I många fall där kunden enbart specificerade en kravställning med funktionella krav krävde även uppdragen att man axlade rollen som UX-designer och tog mer ansvar över slutanvändarens upplevelse, vilket jag tyckte jag superkul. I min roll som RD hos We Know IT fick jag smaka på hur det var att leda projekt mot kund och byggde således upp en kunskapsbas kring kundbemötande, expectation management, tidshantering samt prioritering. Jag fick lära mig att hantera många olika typer av människor och var även drivande i rekryteringsprocessen för nya konsulter i Göteborgsregionen.

 

– Bästa lärdomen från din tid i We Know IT?

Såhär i efterhand är det antagligen inte de specifika arbetetsuppgifterna som gav mig mest under min tid hos We Know IT, utan allt där runtomkring, så som det egna ansvaret som de olika rollerna fordrade, sättet jag lärde mig att arbeta med olika typer av människor och hur jag hanterade förväntningar av olika stakeholders.

 

– Avslutningsvis, vill du dela med dig av några avslutande ord eller tips till alla studenter som läser det här?

Jag rekommenderar verkligen att engagera sig vid sidan av sina studier inom något man är sugen att testa på, om det så är utveckling, UX-design, projektledning eller vad det än kan vara. Att testa på det innan man är klar med studierna är ju ett jättebra sätt att kalibrera sina framtida mål och vet man inte vet vad man vill syssla med är det ju ett jättebra sätt att skaffa sig en bild av vad man gillar. Slutligen skulle jag även varmt rekommendera just rollen som konsult till de som gillar att syssla med lite allt möjligt och lockas att premissen att arbeta med olika typer av uppdrag.

Nytt erbjudande!

Nu börjar vi på We Know IT erbjuda ett förvaltningspaket av hemsidor!
 
Ta en titt på under förvaltning för att se vad vi erbjuder och tveka inte att höra dig av till oss vid minsta undran om hur vi kan ta hand om just er hemsida! 
 

Ny regionchef sökes! ⁣

NU SÖKER VI EN NY REGIONCHEF! ⁣

———-⁣

Felix Dunér, som sitter på tjänsten nu, berättar om sin erfarenhet:⁣

”Jag har alltid attraherats av att arbeta i en dynamisk miljö där varje individ har chansen till att påverka. Därav hamnade jag verkligen rätt när jag klev in i rollen som regionchef i Göteborg hos We Know IT, ett innovativt bolag i en expansiv fas. ⁣Men nu har tiden kommit för mig att lämna över stafettpinnen till någon annan som är intresserad av att driva, tillsammans med ett fantastiskt team, Sveriges främsta studentdrivna IT-konsultfirma framåt.

I rollen som regionchef har du en unik insikt i verksamheten då du som en del av ledningsgruppen arbetar med såväl operativ som strategisk styrning. Det strategiska arbetet kombineras med försäljning, utveckling av kundrelationer samt projektledning.⁣

Genom att vara delaktig i både planering och exekvering av strategi har jag lärt mig enormt mycket om hur det är att driva och utveckla ett företag i en föränderlig bransch. Att leda projekt parallellt med ett team av konsulter har varit både utvecklande och lärorikt, men främst väldigt roligt. Ta nu chansen att bli en del av We Know IT och sök rollen som regionchef!”⁣

———-⁣

Rekryteringen sker löpande med tillträde i början av maj.⁣
Så ta chansen, ansök redan idag på https://lnkd.in/gYXB967.⁣

Vid frågor, kontakta oss på rekrytering@weknowit.se

 

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera