logomenu

Digital strategi

Långsiktig sökoptimering och digital annonsering

Öka trafiken till din hemsida och ta din verksamhet till nya höjder med digital marknadsföring.

Ökad synlighet med digital marknadsföring

För att lyckas skapa en långsiktigt framgångsrik plattform behövs en digital strategi för sökoptimering och digital annonsering. Eftersom dagens digitala landskap är ständigt föränderligt och nya aktörer uppkommer varje dag är digital marknadsföring fundamentalt för att slå igenom bruset. Vi erbjuder därför sökoptimering av din hemsida samt marknadsföring via Google och sociala medier - strategier som ökar din synlighet, trafik till hemsidan och konverteringar. Hos oss på We Know IT har du en komplett uppsättning av konsulter för att utveckla och bygga en användarvänlig hemsida, med sökoptimering och digital annonsering som ökar trafiken. Vi hjälper våra kunder att skapa långsiktigt lönsamma plattformar som växer över tid. Tillsammans med dig tas effektiva strategier fram baserade på dina mål, samt analys av erhållen data vilket skapar nya insikter och möjlighet för optimering.
Om du är intresserad av våra tjänster inom digital strategi fyller du enkelt i formuläret nedan, annars finns vi på hello@weknowit.se

Sökoptimering - SEO

En grundläggande tjänst för att din hemsida ska synas på sökmotorer som Google är sökoptimering, vilket förkortas SEO. Att sökoptimera din hemsida innebär att vi jobbar på hemsidan för att den ska ranka organiskt på sökord på Google. Potentiella kunder använder ofta Google som kanal för att jämföra produkter och företag, få mer information utifrån deras behov eller intresse, eller för att konvertera t.ex. genomföra ett köp. Syns du på förstasidan på Google ökar sannolikheten för att användaren väljer att klicka sig in på din hemsida. Hemsidan behöver vara sökoptimerad både för att lyckas ranka högt på sökord, men också för att användaren ska lockas till att välja att besöka din sida över en konkurrents.

För tjänsten sökoptimering ingår följande:  

 • Vi tar fram relevanta sökord för dig att synas på.
 • En strategi för din hemsida skapas sett till sidstruktur, URL:er, undersidor, internlänkar och innehåll.
 • Du erhåller oss med information och innehåll för dina undersidor. Vi sökoptimerar dessa för att få in sökorden i texten och sätta rätt rubriker och sidbeskrivningar för optimering.
 • Vi kan implementera innehållet på din hemsida vid behov.
 • Teknisk SEO, vilket innebär förbättring av hemsidans prestanda och laddningstid.
 • Om du vill jobba långsiktigt med oss kommer vi se över möjligheter till externa länkar - en rankingfaktor som gör det lilla extra för att slå ut konkurrenterna.

Ditt varumärke i fokus vid digital strategi

Vi jobbar i dialog med dig för att skapa ett innehåll på din hemsida som går i linje med din kommunikation, tonalitet och varumärke, samtidigt som vi får in sökoptimeringen och skapar framgång. Sökoptimering är ett långsiktigt arbete där det kan ta några månader innan de bästa resultaten uppnås, men då står de sig långsiktigt. Det är också en marknadsföringstjänst som inte kostar något utöver arbetskostnaden.

Digital annonsering

Digital annonsering är till skillnad från sökoptimering en tjänst där du behöver budgetera, och betala, för en annonskostnad. Här ingår marknadsföring via Google och sociala medier, vilket möjliggör synlighet på Google, hemsidor med Display-annonser, Youtube, Facebook, Instagram och LinkedIn. Beroende på vad du driver för företag, dina målgrupper och målen med din digitala marknadsföring så tar vi fram en digital strategi som möter dina behov. Fördelen med digital annonsering och marknadsföring är att resultatet är direkt mätbart och att vi löpande erhåller data som gör att annonserna ständigt optimeras och blir bättre. Under vårt arbete följer vi upp resultat regelbundet och låter dig vara en del av processerna.

Marknadsföring via Google - SEM

Det blir allt vanligare att marknadsföra sig på Google, vilket är förståeligt eftersom det genererar snabba resultat och vi når de potentiella kunderna i ett stadie där de redan har ett intresse eller behov av produkten eller tjänsten som ditt företag erbjuder. Tillsammans med dig och en Google Ads konsult från oss kan vi få ditt företag att växa stadigt. Marknadsföring via Google erbjuder en träffsäkerhet eftersom vi sätter upp annonser utifrån sökord eller användarens datahistorik. Det gör att vi når din målgrupp och den potentiella kunden medan kunden aktivt söker information - något som i sin tur ökar chansen för trafik och konvertering. Fördelen med att marknadsföra sig på Google är också att det går att skapa remarketing-kampanjer, där vi genom användarens datahistorik skapar touchpoints som påminner användaren om ditt företag efter att användaren varit i kontakt med det.

För marknadsföring via Google ingår följande:

 • Strategi utifrån ditt företags erbjudande av produkt och tjänst i relation till konkurrens och mål.
 • Sökordsanalys för att skapa träffsäkra kampanjer.
 • Uppsättning och implementering av kampanjer.

Marknadsföring Sociala Medier - Paid Social

Det tredje området inom digital strategi som vi erbjuder är marknadsföring via sociala medier. Marknadsföring via sociala medier är också en form av digital annonsering där du behöver betala en annonskostnad för att få räckvidd och exponeringar. Idag är det en vanlig taktik inom digital marknadsföring eftersom över 80% av Sveriges befolkning som är 16 år och uppåt använder sociala medier regelbundet (Källa: Svenskarna och Internet, 2020). Med andra ord är det bra plattformar för att nå ut till en stor del av din målgrupp. Fördelen med att skapa annonser på sociala medier är att det går att skapa nästintill exakta målgrupper, vilket ger en optimal räckvidd till rätt användare. Det går också att hitta målgruppen innan de har ett behov eller intresse av dina produkter, tjänster eller ditt företag. Vi får möjlighet att skapa medvetande och ett behov, vilket kan generera konverteringar längre fram och positiv branding.

Det här ingår vid marknadsföring sociala medier:

 • Strategi utifrån dina mål, digitala profil och möjligheter.
 • Uppsättning av annonser, målgrupp samt revidering och uppföljning.
 • Du tillhandahåller oss med bilder och filmer, men det är en tjänst vi kan erbjuda om du inte har resurserna internt.
 • Resultatrapportering, utvärdering och planering framåt.

Vi jobbar med digital strategi i hela Sverige

We Know IT verkar runt om i hela Sverige och finns bland annat i Göteborg, Linköping/Norrköping, Stockholm, Lund/Malmö och Umeå. Vi erbjuder våra tjänster digitalt vilket gör att det inte finns geografiska gränser för att anlita oss. Vårt växande team av vassa digitala strateger är redo att hjälpa ert företag optimera er digitala profil och digitala marknadsföring online.

Kontakta oss

Skicka en förfrågan så hör vi av oss.